top of page
DSC_6200-Edit.jpg

Ervaring & Visie

Practice what you've learned (and preach...)

Opleidingen

Nederlandse. Academie voor Psychotherapie

2018-2019

Amsterdam

 • Integratief Kindercoach

 • Integratief Beroepscoach

 • Psychosociale Basiskennis 

Psychodrama for Children (NL & ENG)

2019-2022

Sofia (Bulgarije)

200hours Certificated

 • Psychodrama Therapeut

Bachelor Sociale Agogiek

2004-2007

Hogeschool van Amsterdam

 • Sociaal Agoog (Veranderkunde)

//

In de praktijk

Yara // Coacht (nl & eng)

Praktijk voor Integratieve Coaching

voor Kind / Gezin / Volwassenen

2018-heden

Psychodrama groepstherapie

@Het Huis (innovatieve GGZ)

2022-heden 

I Am We Are

Trainingen & gastlessen 

voor jongeren in het MBO onderwijs

2023-heden

//

Ervaring & deskundigheid
 • hoogbegaafdheid

 • interculturele families

 • intergenerationele trauma

 • scheiding

 • samengestelde gezinnen

 • systemisch werk

 • IFS

 • lichaamsgerichte oefeningen

 • executieve functies (Rust in ouderschap)

 • whole-brain strategie (D. Siegel & T Payne Brown)

 • Engelstalig sessies

Opleidingen

Tijdens mijn opleiding aan de Academie ben ik in 2018 meteen begonnen met het opbouwen van mijn eigen praktijk. Vanaf sinds 2020 is mijn praktijk Yara // Coacht officieel gestart. Vanaf 2021 ben ik met mijn praktijk verbonden aan Gezond Haarlem & Kindercentrum Haarlem, een samenwerkingsverband van professionals binnen de complementaire zorg. 

In de zomer van 2022 ben ik afgestudeerd bij het internationale Interplay Institute aan de opleiding 'Psychodrama for Children' en werk ik sindsdien als Psychodrama Therapeut bij o.a. Het Huis in Haarlem. Deze opleiding past perfect bij mij als integratieve coach én in deze tijd. Ik gebruik de effectiviteit van het symbolisch & systemisch spel bij kinderen en gezinnen in groepstherapie en individuele sessies. Een krachtige én verrijkende spelmethode om cliënten verder te helpen in hun proces! In de zomer van 2022 studeer ik af. 

In 2022 ben ik met heel veel plezier als studieadviseur én praktijktrainer aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie verbonden geweest.

Methodieken & Visie

Vanuit mijn Integratieve achtergrond ontwikkel ik mijzelf continue als professional. Ik verdiep mijn kennis en ervaringen met actuele ontwikkelingen binnen nieuwe vormen van coaching en therapie. In mijn werk laat ik me inspireren door de visie en methodieken vanuit de Polyvagaal theorie, IFS, Systemisch werk én lichaamsgericht werk. Ik volg actief trainingen en cursussen die raken aan deze verrijkingen binnen mijn praktijk.

Momenteel verdiep ik mij in Internal Family Systems, een complete trauma sensitieve pyschotherapeutische benadering die momenteel een belangrijke rol speelt in de wereldwijde vernieuwingen binnen het veld van mentalezorg en persoonlijke ontwikkeling. IFS is ontwikkeld door Richard Schwartz en in de afgelopen jaren sterk erkend en gewaardeerd. IFS biedt de mogelijkheid om onze Zelf helende kwaliteiten en vermogens te ontwikkelen en in te zetten om ons welzijn, harmonie in onze innerlijke wereld en Zelf leiderschap te creëren. Deze benadering sluit heel goed aan bij mijn Integratieve werk en ontwikkeling en past perfect bij mijn coach-stijl. 

Achtergrond

Ik ben als twintiger afgestudeerd als Sociaal Agoog. Het beïnvloeden van veranderingsprocessen bij mensen heb ik daar al leren kennen en ontwikkeld. Na mijn studie heb ik jarenlang met veel enthousiasme en gedrevenheid gewerkt als Marketeer & Campagneleider in de theatersector, Het Nationale Theater als laatste opdrachtgever. Jeugd & familietheater was mijn expertise. In deze veelzijdige sector en hectische functie kon ik naast mijn liefde voor theater ook mijn kwaliteiten als verbinder goed benutten. Tot het moment waarbij ik voelde dat ik het diepgaande contact met anderen miste. Ik ben vanuit dit verlangen mijn studie aan de Academie voor Psychotherapie gestart. Toen ik via een vriendin en tevens collega in aanraking kwam met Psychodrama voor kinderen was de cirkel rond. Mijn twee liefdes konden vanaf dat moment samen dansen. 

bottom of page