IMG_8454_edited.jpg

ABOUT ME

Ik wil zinvol leven én betekenisvol zijn voor een ander.

All Change Is Self Change

 - Ik coach in het Nederlands én Engels -

Ik ben Yara. Als Integratief Coach Therapeut ben ik met mijn eigen praktijk Yara // Coacht, verbonden aan Gezond Haarlem & Kindercentrum Haarlem - Complementaire Zorg & Welzijn. Ik werk met kinderen, ouders, 'youngsters' en volwassenen aan uiteenlopende hulpvragen. Een van mijn krachten als Coach Therapeut is dat ik oprecht nieuwsgierig ben naar mijn cliënten en oordeelloos luister. Naast mijn theoretische vakkennis breng ik ook veel eigen levenservaring mee in mijn sessies. En ik blijf me graag ontwikkelen en verdiepen.

Mijn opleiding tot Psychodrama Therapeut past perfect bij mij én in deze tijd. Ik gebruik de effectiviteit van het symbolisch & systemisch spel bij kinderen en gezinnen in groepstherapie en individuele sessies. Een krachtige én verrijkende spelmethode om cliënten verder te helpen in hun proces!

Mijn gezin is een hele belangrijke bron van ervaring en inspiratie voor mij als professional. Ik ben moeder van een hoogbegaafde zoon Kai (11) en dochter Feda (7).  Vijf jaar geleden ben ik gescheiden. Samen met de vader van mijn kinderen heb ik een fijn co-ouderschap. Ik woon samen met mijn kinderen en mijn vriend in een van de oudste en gezelligste straatjes in het centrum van Haarlem. Thuis in het huis waarin ik ooit zelf opgroeide.

Ik maak voor mezelf tijd voor ontspanning en boost mijn geluk met yogapilates, golfsurfensuppen, reizen, een strandwandeling, lezen, koken, festivals, concertentheater en muziek.

//

Verandering

In de fase voorafgaand aan mijn eigen veranderingsproces durfde ik mezelf uiteindelijk kritische vragen te stellen. Ik voelde dat ik 'iets anders' nodig had en verlangde. Maar ik kon dat destijds niet goed benoemen of er naar handelen. Hier begon mijn eigen proces waarin ik samen met een getalenteerde coach ontdekte wat ik wél wilde en hoe ik daar kon komen. 

  • Wat motiveert mij mijn bed uit?

  • Ben ik wel gelukkig in hoe ik mijn leven nu heb ingericht? 

  • Voel ik mezelf waardevol? 

  • Kan ik mijn functie wel goed combineren met mijn ouderschap?

  • Leef ik in aandacht en bewust?

  • Waar word ik als professional écht enthousiast van?

  • Wat verlang ik nog meer te ontdekken in mijn leven?

  • Leef ik nu een zinvol leven?

//

Bewustzijn

Ik verlangde een zinvoller leven, in mijn privéleven maar ook in mijn werk. Betekenisvol en waardevol mogen zijn voor anderen. De moed om zelf bewust te kiezen voor een nieuw vak ontplooide zich organisch. Ik maakte enthousiast de keuze voor een vak dat mij heel natuurlijk past. Ondanks? Nee; dankzij alles wat ik aan ervaringen meedroeg. Met gedrevenheid en in aandacht wil ik kinderen, gezinnen en volwassenen helpen groeien. Ze laten ervaren hoe het voelt als ze alle delen in zich zelf leren kennen én hun kwaliteiten in kunnen zetten voor het verrijken van hun eigen geluk.

//

Achtergrond

Ik ben als twintiger afgestudeerd als Sociaal Agoog. Het beïnvloeden van veranderingsprocessen bij mensen heb ik daar al leren kennen en ontwikkeld. Na mijn studie heb ik jarenlang met veel enthousiasme en gedrevenheid gewerkt als Marketeer & Campagneleider in de theatersector, met Het Nationale Theater als laatste opdrachtgever. Jeugd & familietheater was mijn expertise. In deze veelzijdige sector en hectische functie kon ik naast mijn liefde voor theater ook mijn kwaliteiten als verbinder goed benutten. Tot het moment waarbij ik voelde dat ik het diepgaande contact met anderen miste. Ik ben vanuit dit verlangen mijn studie aan de Academie voor Psychotherapie gestart.

Meer informatie