top of page

About Me

kinder coach

"Weten wie je bent, met alles wat er in jou al is,

voelen wat je nodig hebt én waarin je je wilt ontwikkelen."

All Change Is Self Change

Ik ben Yara (40). In mijn professionele 'deel' werk ik met heel veel enthousiasme als Psychosociaal therapeut,  Integratief coach en Psychodrama therapeut. Ik heb mijn eigen praktijk Yara // Coacht, waarmee ik verbonden ben aan Gezond Haarlem & Kindercentrum Haarlem - een plek voor Complementaire Zorg & Welzijn. Daarnaast heb ik een hele fijne praktijk aan huis. Ik werk met kinderen, ouders, 'youngsters' en volwassenen met uiteenlopende hulpvragen. Een van mijn krachten als coach en therapeut is dat ik oprecht nieuwsgierig ben naar mijn cliënten. Door mijn cliënten word ik omschreven als warm, kundig en respectvol. Ik luister in aandacht en oordeel-loos. Naast mijn theoretische vakkennis breng ik ook eigen levenservaring en mens-kwaliteiten mee in de sessies. Uiteraard blijf ik mezelf graag ontwikkelen en verdiepen in mijn vak, als moeder en vrouw.

Mijn gezin is een hele belangrijke bron van ervaring en inspiratie voor mij als professional. Het is de plek waar ik me thuis voel en vanuit beweeg. Ik ben moeder van een (hoogbegaafde) zoon Kai (14) en dochter Feda (10). Acht jaar geleden ben ik gescheiden. Samen met de vader van mijn kinderen heb ik een fijn co-ouderschap vormgegeven. Ik woon samen met mijn kinderen en man in een heerlijk huis in een van de gezelligste buurten van Haarlem.

Voor mezelf maak ik tijd voor ontspanning en boost ik mijn balans en geluksgevoel met yogapilatesreizen, studeren, golfsurfensuppen, een strandwandeling, lezen, sauna,

samen zijn met familie & vrienden, koken, festivals, concerten, theater en muziek.

//

Bewustwording & Verandering

In de fase voorafgaand aan mijn eigen veranderingsproces durfde ik mezelf uiteindelijk nieuwsgierige en ook kritische vragen te stellen. Ik voelde dat ik 'iets anders' nodig had en verlangde. Maar ik kon dat destijds niet goed benoemen of er naar handelen. Hier begon mijn eigen proces waarin ik samen met een getalenteerde coach ontdekte wat ik wél wilde en hoe ik daar kon komen. Ik verlangde een zinvoller leven, in mijn privéleven maar ook in mijn werk. Betekenisvol en waardevol mogen zijn voor anderen. De moed om zelf bewust te kiezen voor een nieuw vak ontplooide zich organisch. Ik maakte enthousiast de keuze voor een vak dat mij heel natuurlijk past. Ondanks? Nee; dankzij alles wat ik aan ervaringen meedroeg. Met gedrevenheid en in aandacht wil ik kinderen, gezinnen en volwassenen helpen groeien. Ze laten ervaren hoe het voelt als ze alle delen in zich zelf leren kennen én hun kwaliteiten in kunnen zetten voor het verrijken van hun eigen geluk.

bottom of page