IMG_8454_edited.jpg

ABOUT ME

Ik wil zinvol leven én betekenisvol zijn voor een ander.

All Change Is Self Change

Ik ben Yara. Als Integratief Coach Therapeut ben ik met mijn eigen praktijk, verbonden aan Gezond Haarlem & Kindercentrum Haarlem - Complementaire Zorg & Welzijn. In mijn praktijk werk ik met kinderen, ouders, 'youngsters' en volwassenen aan uiteenlopende hulpvragen. Mijn kracht als Coach Therapeut is dat ik oprecht en nieuwsgierig ben naar mijn cliënten! Naast het werken in mijn praktijk volg ik een internationale opleiding tot Psychodrama Therapist (voor kinderen en gezinnen) waarbij ik in groepslessen en individuele sessies symbolisch & systemisch spel als methodiek gebruik. Een prachtige én effectieve manier om cliënten verder te helpen in hun proces!

Mijn gezin is een hele belangrijke bron van ervaring en inspiratie voor mij als professional. Ik ben moeder van zoon Kai (11) en dochter Feda (7). Vijf jaar geleden ben ik gescheiden. Samen met de vader van mijn kinderen heb ik een fijne co-ouderschap. Ik woon met mijn kinderen en mijn vriend in een van de gezelligste en mooiste straatjes in het oude centrum van Haarlem. Thuis in het huis waarin ik ooit zelf opgroeide.

Naast mijn gezin en praktijk vind ik mijn lust voor beweging, geluk en verdieping in yoga, pilates, surfen, suppen, strand, lezen, koken, festivals & concerten, theater en muziek.

//

Zinvol en bewust leven

Ik verlangde naar zinvoller te leven, in mijn privéleven maar ook in mijn werk. Betekenisvol en waardevol mogen zijn voor anderen. De moed om zelf bewust te kiezen voor een nieuw vak ontplooide zich organisch. Ik maakte enthousiast de keuze voor een vak dat mij heel natuurlijk past. Met gedrevenheid en in aandacht wil ik kinderen, gezinnen en volwassenen helpen groeien. Ze laten ervaren hoe het voelt als ze alle delen in zich zelf leren kennen én hun kwaliteiten in kunnen zetten voor het verrijken van hun eigen geluk.

//

Verandering en groei

In de fase voorafgaand aan mijn eigen veranderingsproces durfde ik mezelf uiteindelijk kritische vragen te stellen; 

  • Wat drijft mij nu echt als mens?

  • Wat verlang ik nog meer in dit leven?

  • Waar word ik écht gelukkig van?

  • Benut ik nu wel al mijn kwaliteiten?

  • Kan ik mijn baan wel lekker met het moederschap combineren?

  • Geeft mijn functie mij nog wel energie?

  • Kan ik mijzelf op dit moment voldoende ontwikkelen?

Het antwoord op die serieuze vragen was te vaak vooral 'nee'.

Ondanks? Nee dankzij alles wat ik aan ervaringen meedraag én openstond voor wat ik nog wilde leren en ontdekken in mijn leven. 

//

Achtergrond

Ik ben als twintiger afgestudeerd als Sociaal Agoog. Het beïnvloeden van veranderingsprocessen bij mensen heb ik daar al leren kennen en ontwikkeld. Na mijn studie heb ik jarenlang met veel enthousiasme en gedrevenheid gewerkt als Marketeer & Campagneleider in de theatersector. Met jeugd & familietheater als expertise. In deze veelzijdige en hectische sector en functie kon ik naast mijn liefde voor theater ook mijn kwaliteiten als verbinder goed benutten. Tot. het moment waarbij ik voelde dat ik het diepgaande contact met anderen miste. Ik ben vanuit dit verlangen mijn studie aan de Academie voor Psychotherapie gestart.

//

Ik coach in het Nederlands én Engels.

Meer informatie