top of page
IMG_8454_edited.jpg

ABOUT ME

Ik wil zinvol leven én betekenisvol zijn voor een ander.

All Change Is Self Change

 - Ik coach in het Nederlands én Engels -

Ik ben Yara. Als Integratief Coach en Psychodrama Therapeut ben ik met mijn eigen praktijk Yara // Coacht, verbonden aan Gezond Haarlem & Kindercentrum Haarlem - Complementaire Zorg & Welzijn. Ik werk met kinderen, ouders, 'youngsters' en volwassenen aan uiteenlopende hulpvragen. Een van mijn krachten als coach en therapeut is dat ik oprecht nieuwsgierig ben naar mijn cliënten en oordeelloos luister. Naast mijn theoretische vakkennis breng ik ook eigen levenservaring en mens-kwaliteiten mee in de sessies. En ik blijf mezelf uiteraard graag ontwikkelen en verdiepen.

Mijn gezin is een hele belangrijke bron van ervaring en inspiratie voor mij als professional. Ik ben moeder van een (hoogbegaafde) zoon Kai (13) en dochter Feda (9). Zes jaar geleden ben ik gescheiden. Samen met de vader van mijn kinderen heb ik een fijn co-ouderschap. Ik woon samen met mijn kinderen en vriend in een heerlijk huis in een van de gezelligste buurten van Haarlem.

Voor mezelf maak ik tijd voor ontspanning en boost ik mijn geluksgevoel met yogapilates, studeren, golfsurfensuppenreizen, een strandwandeling, lezen, samen zijn met vrienden, koken, festivals, concerten, theater en muziek.

//

Bewustwording & Verandering

In de fase voorafgaand aan mijn eigen veranderingsproces durfde ik mezelf uiteindelijk kritische vragen te stellen. Ik voelde dat ik 'iets anders' nodig had en verlangde. Maar ik kon dat destijds niet goed benoemen of er naar handelen. Hier begon mijn eigen proces waarin ik samen met een getalenteerde coach ontdekte wat ik wél wilde en hoe ik daar kon komen. Ik verlangde een zinvoller leven, in mijn privéleven maar ook in mijn werk. Betekenisvol en waardevol mogen zijn voor anderen. De moed om zelf bewust te kiezen voor een nieuw vak ontplooide zich organisch. Ik maakte enthousiast de keuze voor een vak dat mij heel natuurlijk past. Ondanks? Nee; dankzij alles wat ik aan ervaringen meedroeg. Met gedrevenheid en in aandacht wil ik kinderen, gezinnen en volwassenen helpen groeien. Ze laten ervaren hoe het voelt als ze alle delen in zich zelf leren kennen én hun kwaliteiten in kunnen zetten voor het verrijken van hun eigen geluk.

Meer informatie
About me: Over mij
bottom of page